torsdag 27. mai 2010

Eksamen?Jeg har fått utdelt eksamenskasuset, men familien er for snill. Eller, altså. Det er ikke noen åpenbar omsorgssvikt. Det er to gifte forelre, i arbeid, med god nok økonomi, hvor mor har hatt to innleggelser med akutt psykose. En gang når barnet var tre, en gang nå nettopp (hun har blitt ti). I mellomtiden ser det ut til at familien har fungert bra. I ettertid av siste innleggelse har datteren trukket seg unna venner, sluttet å bry seg om fritidsaktiviteter, blitt ukonsentrert på skolen og fått søvnforstyrrelser. Hun holdt seg unna moren når hun kom tilbake, ville ikke klemme henne eller snakke med henne, og nå later hun som om mor aldri var innlagt. Og jeg har null pensum om barn i slike akutte krisesituasjoner. Vi har masse om langvarig neglisjering, overgrep og vold, men det passer ikke til dette kasuset. Og derfor gjør jeg mye av ingenting.

Jeg har vekselvis masse motivasjon, graver meg ned i bøker, leter etter ting som kan brukes, markerer og legger inn små lapper for å lettere finne frem senere. Men så forsvinner all innsatsvilje, jeg tenker at det ikke er noe mer å få gjort før jeg faktisk får spørsmålene, det hjelper ikke å lese - jeg har jo lest alt, jeg har bøkene, jeg vet hvor jeg skal slå opp og jeg klarer ikke komme på noe annet nyttig å foreta meg. Og da ender jeg opp her. På internett. Føkk it. Tictoctictoc. Tre dager igjen. Tre! I mellomtiden ber vi om sosionomstreik, for da slipper jeg muntlig eksamen og det hadde vært fantastisk!

(Credit : Nikolinel R flickr)

4 kommentarer:

Emilie sa...

mitt tips, er mer eller mindre en familiepsykolog? er ikke det vanlig. få eventuelt barnet til å prate alene først om situasjonen, som muligens blir tolket av barnet feil.

det er ihvertfall det de gjør i serier xD

Baljeku sa...

Ja, jeg tror det er viktig, for det kan hende at barnet tror at det er hennes skyld eller noe (moren gråt, sa at hun ville dø og snakket til noen som ikke var der "du har ødelagt livet mitt").

Anonym sa...

Har du Praktisk barnevernsarbeid av Vigdis Bunkholdt og Mona Sandbæk (Eller noe)? For i den står det mye om barn som ikke nødvendigvis er sånn akutt og svært, så der er det sikkert mye du kan bruke! Hvis du ikke har den kan du låne den av meg. :)

Baljeku sa...

Jeg har den, men...hm, kanskje jeg har lett på feil sted? :P Begynner å bli litt sliten, så alt jeg leser svømmer over i hodet mitt.