søndag 26. februar 2012

This is England

This is England starter som en spillefilm, men etterfølges av (hittil) to miniserier. Selv om det finnes mye humor og fine vennskap i This is England er det en serie som kan være vanskelig å se på. Den er til tider tung og mørk, men det hele er gjennomført på fantastisk vis, med svært gode skuespillerprestasjoner. Sesese! Og selv hvis miniserien blir for tung bør du virkelig, virkelig se filmen.

This is England (the movie)This is England er en av mine favorittfilmer. Det er 1983, England kriger om Falklandsøyene, Margaret Thatcher styrer med hard hånd og arbeiderklassen sliter. Vi møter 12 år gamle Shaun som hverken har det særlig morsomt på skolen, der han blir mobbet, eller hjemme - der han konstant blir påminnet farens død. Shaun møter Woody og blir innlemmet i hans gjeng med skinheads. Sammen med Woodys gjeng opplever Shaun fester, jenter og vennskap for første gang. Det hele går strålende frem til Combo, en gammel kamerat av Woody, returnerer fra fengsel. This is England handler om å lete etter tilhørighet, den handler om hvor ille ting kan gå når folk ikke føler seg som en inkludert del av samfunnet, den handler om håpløshet og fordommer, men også om vennskap og oppvekst.


This is England 86This is England 86' er en miniserie hvor vi møter igjen gjengen, tre år senere. Hovedfokuset denne gangen er forholdet mellom Woody og Lol. Serien er til tider hysterisk morsom, men den tar også opp veldig mørke temaer.
This is England 88This is England 88' er ikke en glad-serie, men den er utrolig bra likevel. Denne miniserien fokuserer aller mest på Lol, og på hvordan hun kjemper med å håndtere det som skjer i This is England 88'.
(Credit : Does not belong to me, but to tumblrs like Eskimo-Jo etc)

Ingen kommentarer: