lørdag 23. mars 2013

Leave me in the cold, wait until the snow covers me up, so I cannot move, so I'm just embedded in the frostJeg trenger vår. Fort som faen. Jeg har aldri vært noen fan av snø, kulde eller vinter, og nå har vinteren fått holde på i snart et halvt år. Nok er nok. Særiøst. Enn så lenge går det i jobb, jobb, jobb, og når jeg har fri ser jeg på Homeland og Shameless US, forsøker å trene (det tok under en måned før jeg ble skikkelig forkjøla, men påfølgende slim- og astmahelvete, så nå er det pause - målet er at pausen ikke skal vare like lenge som sist da jeg "glemte" å trene i ni måneder, heh) og i det siste har jeg brukt helgene mine på å rydde rommet (mitt sosiale liv er åpenbart svært givende). Ryddeprosjektet tok tok tre helger, not kidding, men det er ikke så lett å fokusere på ryddingen når man stadig finner morsomme minner som distraherer. Jeg fant blant annet moteblader fra 2005, Ohboy dagbøkene jeg elsket i sjetteklasse, årboka fra ungdomsskolen, bilder fra polenturen, brev jeg skrev med brevvennen min når jeg var ti, bursdagskort fra barneskolen, en ølboks som gikk ut på dato i 2008 - gjemt i en sokk i en veske jeg ikke har brukt på mange år, og en edderkopp som hadde bosatt seg i forsterkeren jeg ikke har brukt siden jeg var 14 år og trodde jeg hadde noe å gjøre i et band. Edderkoppen kravlet tilbake i mørket, så nå er jeg kronisk på vakt og lettere paranoid for at den skal bygge rede i munnen min mens jeg sover. Gah.

Jo, et annet tidsfordriv jeg er veldig glad i er å lese. Ett av årets nyttårsforsetter har nemlig vært å lese langt flere bøker enn jeg har gjort de siste årene. I 2012 leste jeg 19 bøker, hittil i år er jeg på bok nummer ni - så det går i riktig retning. Jeg har lest : Sluk av Lars Saaabye Christensen, Jeg forbanner tidens elv av Per Petterson, An Abundance of Katherines av John Green, Ekkoland av Per Petterson, Aske i munnen, sand i skoa av Per Petterson, Furuset av Linn Strømsbor, I kjølvannet av Per Petterson, Ut og stjæle hester av Per Petterson, og nå holder jeg på med Til Sibir av Per Petterson. Jævlig mye Per Petterson, men andre ord. Nå har jeg snart lest alle bøkene han har skrevet, så da må jeg finne på noe nytt. Jeg har lest såpass mye at jeg sliter med å finne nye forfattere og bøker, og da ender det opp med at det går evigheter mellom hver gang jeg leser noe. Kom gjerne med tips! Her er noen sitater fra et par av de bøkene jeg har lest i år:

Ut og stjæle hester, Per Pettersson:
Folk liker at du forteller dem ting, i passe mengder, i en beskjeden, fortrolig tone, og de trur at de kjenner deg, men de gjør ikke det, de kjenner til deg, for det de får greie på er fakta, ikke følelser, ikke hva du mener om noe som helst, ikke hvordan det som har skjedd deg og alt du har bestemt deg for, har gjort deg til den du er. Det de gjør, er å fylle ut med egne følelser og meninger og antakelser, og de komponerer et nytt liv som har fint lite med ditt å gjøre, og dermed går du trygg.

Sluk, Lars Saabye Christensen
Det gror ikke før det har blødd. Var det ikke det alle hadde sagt før jeg dro min vei? At jeg måtte finne meg selv? Jeg måtte finne meg selv, sa de. Men jeg ville ikke det. Den siste jeg ville finne var meg selv. Jeg ville finne en annen, som var lettere å ha med å gjøre enn meg, en jeg kunne komme overens med, som jeg kunne leve med uten å dø.

Furuset, Linn Strømsborg:
"Tenk om du ikke får det noe fint. Tenk om du lengter hjem. Tenk om du blir ensom". Tenk om du savner meg så mye at du nesten dør, tenk om du blir borte, tenk om alt forandrer seg.

Nå er jeg, som allerede sagt, veldig klar for vår. Jeg tror april og mai kan bli bra. Det er fester og bursdager, påskefri, bergenstur, kristiansandtur og konserter med både Lana Del Rey og Mumford and Sons. I mellomtiden hører jeg mye på:

Still av Daughter:
Two feet standing on a principle 
Two hands longing for each others warmth 
Cold smoke seeping out of colder throats 
Darkness falling, leaves nowhere to go 

It's spiralling down 
Biting words like a wolf howling 
Hate is spitting out each others mouths 
But we're still sleeping like we're lovers

17 av Youth Lagoon
When I was seventeen, my mother said to me 
"Don't stop imagining. 
The day that you do is the day that you die." 

Videotape av Radiohead
When I'm at the pearly gates 
This will be on my videotape, my videotape 
Mephistopheles is just beneath 
And he's reaching up to grab me 

This is one for the good days 
And I have it all here 
In red, blue, green 
Red, blue, green

(Credit: Nishe)

1 kommentar:

Anonym sa...

Boktips: alt av Herbjørg Wassmo. <3